Burn out therapie

Burn out therapie

De nummer 1 aan werk gerelateerde ziekte is burn-out. Je hebt een totaal gevoel van leegte, bent energieloos, negatief en ongemotiveerd. Het overkomt elk jaar weer honderdduizenden mensen. Als je te kampen hebt met een burn out, dan kan burn out therapie je helpen om weer uit het dal te klimmen. Ondanks het feit dat er talloze burn out therapieën zijn, blijken in de praktijk maar weinig therapieën echt te helpen de oorzaak echt in de diepte te raken.

 

Beter na het voeren van een aantal gesprekken?

De gemiddelde burn out therapie is niet veel meer dan het voeren van een aantal gesprekken met een psycholoog. En na die gesprekken zou jij je – zo wordt gezegd- toch al heel veel beter moeten voelen. Niet dus. En zo krijg je zomaar een burn out therapie aangeboden die niets helpt en die – belangrijk!- niets doet aan het ontstaan van een burn out. Want dat is uitermate belangrijk wil je überhaupt een goede burn out therapie kunnen bieden.

 

Er moet vooral aandacht besteed worden aan de herkomst van de klachten

De gemiddelde burn out therapie is vooral gericht op symptoombestrijding. De therapeut zegt dat je leuke dingen moet gaan doen en moet uitrusten. Op de korte termijn werkt dit weliswaar heel even, het haalt je echter nooit helemaal uit je burn out. Het neemt zo echt niet de oorzaak van je burn out weg. En juist aan de oorzaak zou middels een burn out therapie veel aandacht besteed moeten worden. Om de oorzaak te achterhalen zal een therapie meer de diepte in moeten, zoveel is zeker.

Je moet een spiegel voorgehouden krijgen

Zelf ben je niet in staat de burn out op te lossen, vaak ook omdat je de oorzaak niet weet te achterhalen. Een goede burn out therapie betekent dat je een spiegel voorgehouden wordt. En die spiegel vertelt je veel meer dan wat er nu met je aan de hand is. 

Inzicht krijgen in wie je bent en in je patronen

Het gaat bij een goede burn out therapie om inzicht te krijgen in wie je bent en je patronen weet bloot te leggen. Een goede burn out therapie kan je verstand en gevoel weer op een lijn krijgen. Een goede therapie dringt door tot jouw kern, en in die kern liggen je overtuigingen opgeslagen. Alleen ben je niet in staat om van je burn out af te komen, zoveel is zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *