Hoogsensitief Zwolle

hoogsensitief zwolle

 

Ben jij hoogsensitief ? Dan kan je vast wel professionele hulp vinden bij hoogsensitiviteit in Zwolle of waar je ook woont. Maar het is misschien wel handig om er eerst wat meer over te weten en daarmee kan ik je helpen!

 

Wat zijn de nadelen van hoogsensitiviteit?

Mensen die hoogsensitief zijn ervaren sneller stress en daardoor kunnen sneller burn-out raken dan anderen. Daarnaast ervaren ze alle prikkels intenser, waardoor ze overprikkeld kunnen raken en hun immuunsysteem verzwakt. Hoogsensitiviteit is dus niet altijd makkelijk om mee om te gaan, maar het heeft zeker ook zijn goede kanten.

Wat zijn de voordelen van hoogsensitiviteit?

Hoogsensitiviteit is eigenlijk een mooie eigenschap. Als je hoogsensitief bent dan kan je het leven op een intense manier ervaren en hoewel dat niet altijd even makkelijk is, heeft dat toch zeker zijn mooie kanten. Mensen die hoogsensitief zijn kunnen bijvoorbeeld beter genieten van kleine dingen, van de natuur en van het contact met anderen. Daardoor vind je mensen die hoogsensitief zijn ook vaak terug in de zorgsector, maar je ziet ze ook vaak in de creatieve sector.

 

Waar moet je op letten als je hoogsensitief bent?

Als je hoogsensitief bent dan moet je voorzichtig zijn dat je jezelf niet teveel druk oplegt. Beweeg op je eigen tempo en niet op dat van de maatschappij, anders bestaat het gevaar dat je in een burn-out raakt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de tijd neemt om tot rust te komen. Neem de tijd om alle stress even van je af te zetten, zodat je tijdig terug tot je positieven kunt komen. Dat kan je doen door af en toe een wandeling in de natuur te maken of door elke dag een paar minuten te mediteren. Hoe je tot rust komt is niet belangrijk, zolang jij jezelf maar voldoende in de watten legt. Zoek je eigen weg en maak je eigen keuzes, maar leg jezelf niet al teveel druk op. Als je de partner bent van een hoogsensitief persoon, dan moet je je realiseren dat je partner anders is. Dat je hem of haar dus niet zomaar mag opjagen en dat je hem of haar af en toe wat rust gunt. Het is belangrijk dat je hier als partner begrip voor hebt, zodat de hoogsensitieve persoon zich begrepen en gesteund voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *