Kinderdagverblijf Amstelveen

Internationaal kinderdagverblijf Amstelveen

 

Opzoek naar een goed kinderdagverblijf in Amstelveen? Er is zeker keuze genoeg! In Amstelveen zijn er verschillende kinderdagverblijven, waaronder een internationaal en een biologisch kinderdagverblijf. Waar zit het verschil met een gewoon kinderdagverblijf en welke is de beste keuze voor jouw kind(eren)? Je ontdekt het hieronder!

 

Internationaal kinderdagverblijf Amstelveen

Een internationaal kinderverblijf Amstelveen, daar kan jij je waarschijnlijk wel iets bij voorstellen. Maar weet jij eigenlijk wat het precies is? Een internationaal kinderdagverblijf, is een kinderdagverblijf die gespecialiseerd verzorgingspersoneel heeft, die vlot zijn in het spreken van meerdere talen. Dat is ideaal als je zelf afkomstig bent van het buitenland en je het leuk vind dat je kinderen worden verzorgd in hun moedertaal.

 

Hoewel ze in een internationaal kinderdagverblijf meerdere talen spreken, wilt het natuurlijk niet zeggen dat ze echt elke taal kunnen spreken. Welke talen de verzorgers machtig zijn hangt af van het kinderdagverblijf, maar meestal is een internationale taal zoals Engels daar wel één van. Zelfs als de verzorgers niet de taal praten van het kind, zal het kind waarschijnlijk wel in aanraking komen met andere kinderen die dezelfde taal praten en dat kan voor het kind een prettige ervaring zijn. Het kind zal zich dan minder alleen voelen en zich veiliger voelen, omdat het een punt van herkenning heeft (de taal). Dat is voornamelijk belangrijk voor erg jonge kinderen, omdat zij zich enkel in een vertrouwde omgeving voldoende kunnen ontwikkelen. Angst kan het ontwikkelingsproces tegenhouden en dat is wel het laatste wat je wil!

 

Ook voor kinderen die wel gewoon afkomstig zijn uit Nederland is een internationaal kinderdagverblijf een goed idee. Op die manier komt je kind namelijk in aanraking met andere culturen en leert hij/zij van elke cultuur iets bij. Daarnaast helpt het de kinderen ook om verdraagzamer te zijn tegenover andere culturen en gewoon anderen in het algemeen. Omgaan met andere culturen vanaf een jonge leeftijd heeft zeker effect op hoe je kind later zal omgaan met mensen met verschillende normen en waarden. Doordat ze verschillende talen praten in een internationaal kinderdagverblijf, zal het kind ook veel sneller een nieuwe taal aanleren. Ideaal voor ouders die hun kind graag meertalig willen opvoeden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *