Los spanningen op in het lichaam

Janssen Venlo

Osteopathie is een behandelmethode die verschilt van de behandelingen in de reguliere medische wereld. Bij Janssen uit Venlo wordt osteopathie in de praktijk toegepast. Alle weefsels in je lichaam worden bij deze methode onderzocht om zo spanningen te achterhalen. Osteopaten hebben een brede zienswijze doordat ze het lichaam als eenheid zien en niet als deeltje op zich. Het doel is om het lichaam weer vrij te laten bewegen. Dit wordt gedaan door de bloeddoorstroming in het lichaam te optimaliseren. Hierbij is het zelfhelend vermogen van je lichaam een belangrijke pijler. Er wordt bij osteopathie niet alleen gefocust op de gewrichten, botten en spieren maar ook op andere organen. Het lichaam wordt dus gezien in zijn totaliteit.

 

Werkwijze van osteopathie in de praktijk bij kinderen en baby’s

Osteopathie kan bij Janssen uit Venlo in alle leeftijdscategorieën worden toepast, zo ook kinderen en baby’s. Zo wordt er bij het behandelen van kinderen eerst een onderzoek uitgevoerd. Wanneer je voor het eerst bij de osteopaat komt zul je een vragenlijst gaan bespreken. Dit heeft als doel om een beter beeld te krijgen over je kind en er kan zo worden bekeken of er misschien een samenhang is met andere klachten. Daarna worden alle bewegingssystemen in het lichaam van je kind onderzocht. Hierdoor wordt er nog meer informatie verkregen over de klacht en of en hoe dit met osteopathie opgelost kan worden. Vervolgens wordt er teruggekoppeld wat de bevindingen van de osteopaat zijn. Aan de hand van dit onderzoek kan dan een behandelplan worden opgesteld.

 

Waarom kan osteopathie uitkomst bieden?

 

Bij osteopathie wordt er uitgegaan van je lichaam als geheel. Als je ergens pijn hebt, wordt er niet alleen maar op die plek gefocust. Je hele lichaam wordt erbij betrokken zodat de oorzaak achterhaald kan worden. Het is namelijk zo dat je lichaam de hele tijd samenwerkt met verschillende systemen. Je lichaam is continu in beweging, van je spieren tot je bloedvaten. Als hier een onderdeel niet meer goed beweegt kan dit andere delen van je lichaam beïnvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *