Thuiszorg Rotterdam, waar moet je op letten?

Thuiszorg Rotterdam

Het ligt een beetje onder vuur de afgelopen jaren, omdat de prijzen blijven stijgen en je vaak niet de mogelijkheid krijgt om financiële hulp te krijgen bij het aanvragen van deze dienst. Dit gaat natuurlijk over de thuiszorg. Echter is dit beeld van deze persoonlijke zorg niet helemaal eerlijk. De thuiszorg Rotterdam is namelijk helemaal niet zo onbetaalbaar, vooral niet als je kijkt wat je er allemaal voor krijgt. Het is echter wel belangrijk om een aantal elementen goed te regelen voor je de thuiszorg in gaat schakelen. Hierbij is de eerste vraag die je jezelf wilt stellen of het mogelijk is dat je de nodige zorg zelf oppakt. In sommige gevallen gaat het namelijk om het doen van de was of het schoonmaken van het huis.

Thuiszorg, wat is er nodig?

In die gevallen kan het zomaar zijn dat je als kind zelf een uurtje in de week tijd hebt om dit te regelen. Is dit niet het geval? Dan kun je gemakkelijk kijken hoeveel werk je uit moet besteden en of je hier inderdaad thuiszorg voor ingaat huren. Soms is het nodig dat een oudere persoon ook wordt gewassen. Echter hoeft dit natuurlijk niet elke ochtend! Sommige gezinnen laten hun vader of moeder elke ochtend of avond douchen door de thuiszorg. Niet alleen is dit stressvol voor de ouder en heel duur, het is ook helemaal niet goed voor de huid. Daarom is het verstandiger om bijvoorbeeld te kiezen voor twee tot vier keer in de week een douchebeurt en vervolgens kan de ouder zichzelf op andere dagen gewoon wassen. Elke dag douchen is over het algemeen niet nodig, mits de persoon overdag heel actief is en wellicht in een vieze omgeving leeft.

Zorg voor een juiste planning

Het is dan ook belangrijk om een realistisch beeld te hebben van wat er allemaal moet gebeuren. Ook planning technisch is het slim om een klein beetje na te denken over de mogelijkheden, want dit kan je veel geld schelen. Worden ‘s avonds de steunkousen van de ouder uitgetrokken? Dan kan dit wellicht af en toe gecombineerd worden met een douche. ‘S morgens kan dit werk bijvoorbeeld gecombineerd worden met het helpen om uit bed te komen. Op die manier maak je het makkelijker voor de zorger, de ouder en je portemonnee. Kortom, maak een goed plan voordat je de thuiszorg ingaat huren. Vooral als dit allemaal aangekocht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *