Waar vind je een goede copywriter in Haarlem?

Copywriter Haarlem

tekstschrijver HaarlemMijn nieuwe website was klaar, maar we waren nog niet echt tevreden met de teksten. We hadden zelf wat teksten geschreven, maar het miste wat. Dus zijn we op zoek gegaan naar een goede copywriter en liefst eentje die een beetje in de buurt zat. Via Google vonden we Theo Nieveen Copy & Communicatie in Haarlem. Een freelance copywriter en communicatie-adviseur met onder andere ervaring in het schrijven van webteksten. Een appje was voldoende om snel een afspraak te maken. We hebben afgesproken in een café in Haarlem om even kennis te maken en onze wensen door te nemen. Mijn man spreekt Engels en dat was verder ook geen enkel probleem. Theo kwam goed voorbereid aan tafel en kwam spontaan met een aantal verbeterpunten voor de site. Daar kwam de communicatie-adviseur even om de hoek. Toch prettig als je iets meer krijgt dan je zou verwachten.

Een website door de bril van een ervaren copywriter

Theo Nieveen bekijkt een website met een andere bril, want behalve de tekst is ook de vorm van belang voor de boodschap die je als bedrijf wilt overbrengen. Daarbij moet het gebruiksgemak altijd voorop staan, hebben we geleerd. Dat betekende voor ons dat we bijvoorbeeld de reactieknoppen een beetje moesten laten verplaatsen. Meer in het zicht en met een contrasterende kleur, zodat je bezoekers van de site wat meer kunt sturen. Voor mij helemaal nieuw, maar ook de lettertypes hebben we (op advies van Theo), zo aangepast dat ze nu een bijdrage leveren aan de juiste uitstraling van m’n bedrijf. Van een klassieke letter, naar een moderne vrouwelijke letter met een vriendelijk zakelijke uitstraling. Klinkt misschien ingewikkeld, maar de suggesties die we van hem hebben gekregen waren een schot in de roos. De website ‘voelt’ gewoon beter.

Na de verbeterpunten in de vorm, hebben we onze wensen wat betreft de tekst doorgenomen. Rustig per pagina de gewenste boodschap doorgesproken. De vraag: ‘wat wil je precies vertellen’ was daarbij de rode draad en daarnaast hebben we bepaald hoe we de bezoekers van onze website willen aanspreken. De vraag of we bezoekers aanspreken met -je- of -u- hadden we eigenlijk nog niet bij stilgestaan. Met -u- wordt de tekst voor je website direct zo formeel en wij zijn een laagdrempelig bedrijf, dus het werd -je-. Maar wel iets om in de gaten te houden.  

Snel en meer dan verwacht

Theo Nieveen is snel voor ons aan de slag gegaan. Na een dag of drie kregen we de eerste proefteksten in de mail, om te kijken of de schrijfstijl ons aansprak. We waren eigenlijk direct enthousiast over wat we lazen. Zelf hadden we zeker niet beter gekund en ook onze knoppen hadden nieuwe leuke uitdagende teksten, in plaats van alleen ‘klik hier’. Lange teksten waren mooi ingekort, beter leesbaar gemaakt, of hadden een nieuwe korte intro met een -lees meer- knop, zodat de tekst op de site minder ruimte inneemt. Ook weer een handige tip die je niet direct van een copywriter verwacht. De nieuwe teksten waren helder en vlot leesbaar. We waren verbaast hoe snel iemand zich kan inleven in een materie waar je nooit eerder mee bezig bent geweest. Zelfs mijn blog was aangepakt, iets waar we niet over gesproken hadden, maar wel blij dat er even kritisch naar gekeken is. Mijn schrijfstijl was hetzelfde, alleen de inhoud was hier en daar in een andere volgorde gezet, waardoor de opbouw beter was. Verder kregen we tips over fotografie, SEO, en de plaats van logo’s. De complete tekst was binnen een week klaar en ik moet zeggen dat ik meer heb gekregen dan ik had verwacht. Mijn website heeft nu niet alleen veel betere teksten, maar ook een uitstraling die helemaal bij mij past en waar ik ontzettend blij mee ben.  

Teksten voor Facebook

Een week later heb ik Theo Nieveen Copy & Communicatie nogmaals benaderd voor teksten voor Facebook postings en ook die waren helemaal naar wens. Blij dat we met Theo in zee zijn gegaan en wie weet gaan we meer doen, want ook het schrijven van blogs, scripts voor webfilmpjes, advertentieteksten, branded content, of radio- en tv-spotjes is mogelijk. Alles van idee tot uitvoering,dus je kunt het met een gerust hart uit handen geven. Als je wilt, regelt hij bovendien alles voor je, bijvoorbeeld bij drukwerk of video’s. Mijn tip voor copy en communicatie: Theo Nieveen in Haarlem.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *