Wat is een goede evenementenbeveiliger?

 

Het beschermen van de meest uiteenlopende evenementen is iets heel anders dan het beschermen van bijvoorbeeld kantoorgebouwen, hotels of bedrijventerreinen. Maar aan welke voorwaarden moet een goede evenementenbeveiliger voldoen? De beveiliger van evenementen werkt onder de bijzondere setting van het evenement. Hierdoor heeft hij of zij niet alleen met bezoekers te maken, maar zal regelmatig met specifieke risico's rekening moeten houden en gepast ingrijpen. Deze risico's lopen sterk uiteen. Zo worden ze vaak geconfronteerd met onaangenaam buitensporig gedrag, zoals inmenging of overbevolking. Dit vereist een specifieke aanpak en de mogelijkheid om snel te handelen. Voor iedere organisator is evenementenbeveiliging onmisbaar.

Een goede evenementenbeveiliger is respectvol

Eventbeveiligers zorgen ervoor dat bezoekers en gasten zich welkom voelen. Zelfs ongenode gasten of degenen die het evenement moeten verlaten, worden beleefd behandeld. Daarom moeten deze beveiligers over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken.

Ze zijn ook contactgericht

Een goede evenementenbeveiliger is ook spontaan, open en een beetje extravert. Dit betekent dat hij of zij makkelijk contacten legt en gepast communiceert, ongeacht hun afkomst of achtergrond. Ze maken graag en makkelijk nieuwe vrienden en voelen zich op hun gemak in verschillende sociale situaties. Hij of zij gaat graag met anderen om.

Is representatief

Beveiligingspersoneel flexibel en attent en zich makkelijk aan iedere situatie kunnen aanpassen zonder daarom prominent aanwezig te zijn.

Een teamspeler

Opdrachten worden zelden afzonderlijk uitgevoerd. Het is meestal een complexe samenwerking tussen meerdere diensten met verschillende taken en verantwoordelijkheden. Beveiligen is teamwerk.

Stressbestendig en tolerant

Veiligheidspersoneel kan goed omgaan met druk, stress, spanningen en tegenslagen. Hij is ook mentaal en fysiek veerkrachtig en tegelijkertijd tolerant. De evenementenbeveiliger stelt zich altijd begripvol op en kan met ieders emoties overweg. Als je niet tegen kunt kun je maar best niet ingaan op aanbiedingen uit de beveiligingssector. Beveiligingspersoneel weet nieuwe ervaringen en ideeën te accepteren. Er is geen plaats voor kortzichtigheid. Beveiligingspersoneel is opgeleid en ervaren in het beschermen van grote groepen mensen en in het handhaven van de orde.

De beveiliger zelf heeft uiteraard en onbesproken gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *