Wat is een voerboot en waar wordt hij voor gebruikt? 

Voerboot

Vis je regelmatig op karper? Dat gaat makkelijker met een zogenaamde voerboot. Dit type boot zal je helpen met het voederen van de vissen. Zeker bij het vissen op lange afstanden of op moeilijk bereikbare plaatsen. Voerboten worden ook vaak gebruikt om te zeilen. Het grootste voordeel hiervan is dat je in vergelijking met het uitwerpen je hengels makkelijker kunt neerleggen. Dat vermindert tegelijk het risico op het ontstaan van vervelende knopen. Besloot je om zo een voerboot te kopen? Dan moet je zeker met enkele belangrijke factoren rekening houden.

Wat is de juiste voerboot

Je hebt de keuze uit meerdere types voerboten. Kiezen is dus belangrijk, het is zaak om de juiste voerboot te kiezen. Hou bij je keuze zowel rekening met de afstanden die je regelmatig aflegt, de grootte van de voerbak en van het soort bak. Om de voerboot te kiezen die het best bij je past hou je best ook rekening me de gebruikelijke visomstandigheden. Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je toekomstige voerboot. Duurdere voerboten hebben doorgaans meer mogelijkheden dan goedkope voerboten

Vis je vooral in klein of in groot water?

Vis je vooral in groot water? Dan heb je vaak af te rekenen met een strakke wind en een woelig water. Kies dan bij voorkeur voor een groter formaat voerboot. Dat verbetert de stabiliteit. In kleine wateren zijn kleinere voerboten handiger. Respecteer zeker de maximale vaarafstand. Wanneer je vaak op langere afstanden vaart zorg je er voor dat je voerboot daaraan aangepast is. Voor viswaters met zachte bodems of met veel onkruid, kies je best een voerboot die is uitgerust met een zogenaamde fishfinder. Zo vind je makkelijker je locatie. Vis je vaak Hoe je van nachtvissen? Zorg dan voor een goede verlichting op je boot.

Laadbak

Neem je vooral veel visvoer mee? Zorg dan dat je boot over een grote laadbak beschikt. Anders moet je teveel heen en weer varen en zal de batterijduur van je boot ontoereikend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *