Zo koop je de juiste waterpijp

Ga je voortaan een waterpijp te roken? De juiste pijp is veel moeilijker dan het lijkt. Het gamma is namelijk erg groot. Hou bij je keuze zeker rekening met diverse factoren. Het uitzicht van je nieuwe waterpijp is zeker niet het belangrijkste. Het oog wil ook wat, maar de kwaliteit van je pijp is zoveel belangrijker. Kortom, waaraan moet een goede waterpijp voldoen?

Het juiste materiaal voor je waterpijp

Goedkopere waterpijpen zijn vaak gemaakt van koper, een materiaal dat vlug roest. Een duurzame waterpijp met een langere levensduur is er een uit bestaat uit roestvrij staal of glas.

Een goede waterpijp is stabiel en veilig

Een goede waterpijp is stabiel en veilig. Dat is een waterpijp met een zo breed mogelijk onderzijde. Alleen zo kun je maximaal genieten van je waterpijp.

De lengte van je waterpijp

De afmetingen zoals de lengte van je waterpijp hebben gelukkig geen invloed op zijn kwaliteit. Ga je in je eentje roken? Dan heb je zeker genoeg aan een kleinere shisha. Doe je het samen met familie, vrienden of kennissen? Dan mag je waterpijp best wat groter zijn. Dat bepaalt meteen ook het aantal slangen van je pijp. Maar met een waterpijp met meerdere slangen kom je nooit bedrogen uit.

Grotere kop

Die garandeert dat je altijd voldoende tabak bij je hebt en dus nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Een pijp met goede sluitingen

Die afsluitingen beïnvloeden in belangrijke mate de kwaliteit van je waterpijp. Slechte functionerende sluitingen brengen zuurstof in je pijp op plaatsen waar dat niet mag en dat kan erg vervelend zijn. Rubberen sluitingen zetten dan weer vlug uit en dan heb je maar weinig aan je rooksessie. Kies voor sluitingen met een zogenaamd schroefmechanisme. Die blijven het langst luchtdicht en verhogen de kwaliteit van het waterpijp roken.

Een waterpijp kopen van geode kwaliteit doe je best online. Daar vind je de grootste keuze en de leukste aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *